Ellátási helyek

Országos Klinikai Idegtudományi Intézet

A kórház 1954-től működik idegsebészeti profillal, mára országunk kiemelt idegtudományi intézetévé vált. Az utóbbi években kezdődtek meg a rekonstrukciós munkálatok. Korszerű, fejlett eszközparkkal, nagy szaktudású ápolókkal és orvosokkal rendelkezve végzik a gyógyítást.

Debreceni Gyermekgyógyászati Intézet

A debreceni Gyermekklinika Kelet-Magyarország vezető gyermekgyógyászati intézménye, 1924 óta fogadja a régió fekvő- és járóbetegeit. A klinika főépületében és a hozzátartozó pavilonokban kerülnek elhelyezésre a betegek.

Debreceni Idegsebészeti Klinika

A Debreceni Egyetemen az idegsebészet megteremtése Sántha Kálmán nevéhez fűződik, az első műtétre 1949-ben került sor. Évtizedekig az Ideg- és Elmegyógyászati Klinika keretén belül folyt az idegsebészeti tevékenység, önálló szervezeti egységként az Idegsebészeti Klinika 1987. február 1-én alakult meg.

Pécsi Gyermekgyógyászati Klinika

A Magyar Királyi Erzsébet Tudományegyetem 1914. október 3-án nyílt meg Pozsonyban. Orvostudományi Kara 1918. április 14-én alakult. Ez évben 2 gyermekgyógyászati tanszék, ill. klinika is létesült. Az ismert történelmi események következtében a Gyermekklinika csak egy évig működhetett Pozsonyban, majd csaknem öt éven át tartó budapesti tevékenység után az Erzsébet Tudományegyetemet 1924-től véglegesen Pécsre helyezték, a Gyermekgyógyászati Klinikát pedig a mostani helyére, a József Attila utcába.

Pécsi Idegsebészeti Klinika

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.